Renumitul economist Leszek Balcerowicz a vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei
Views: 5630 / Published: 18-11-2010, 22:58


La iniţiativa Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi a prim-ministrului Vlad Filat, în perioada de 6-7 noiembrie curent, s-a aflat pentru prima dată în Republica Moldova profesorul Leszek Balcerowicz (n. 1947), ex-viceprim-ministru şi ministru al finanţelor al Republicii Polone, unul din rarii politicieni şi economişti din Europa de Est, care are la activ succese majore, unanim recunoscute în lume. În cadrul acestei vizite de lucru, înaltul oaspete polonez a avut întrevederi cu conducerea ţării şi cu reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice.

În cadrul şedinţei de lucru cu genericul „Criza financiară şi scenarii post criză” ce s-a desfăşurat în incinta Academiei de Ştiinţe, economistul a prezentat experienţa Poloniei de depăşire a crizei mondiale, precum şi a răspuns la numeroase întrebări din partea publicului prezent.

 

În a doua parte a zilei,  Prof. Balcerowicz a participat la o Masă rotundă organizată de către Institutul de Economie, finanţe şi statistică în comun cu Academia de studii economice din Moldova, cu genericul „Transformări după socialism într-o perspectivă comparativă”. 
La finele acestui eveniment Dlui Profesor Leszek Balcerowicz i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al ASEM-ului.