Pagina principală » Masa Rotundă „Premisele de trecere la economia circulară a Republicii Moldova”

Masa Rotundă „Premisele de trecere la economia circulară a Republicii Moldova”
Vizualizări: 1596 / Publicat: 4-10-2021, 09:02 /

În data de 28 septembrie 2021 în regim online,  a avut loc evenimentul științific Masa Rotundă „Premisele de trecere la economia circulară a Republicii Moldova” organizat de Secția Cercetări Financiare și Monetare, INCE, cadrul derulării Programului de Stat 20.80009.0807.22 „DEZVOLTAREA MECANISMULUI DE FORMARE A ECONOMIEI CIRCULARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA” (2020-2023).

Evenimentul a fost deschis de către Rodica Perciun, dr.hab, conf.univ., Șef Secția Cercetări Financiare și Monetare, INCE.

Cu mesaje de salut au venit: directorul Institutului Național de Cercetări Economice, membru corespondent al AȘM, dr.hab., prof.univ., Alexandru Stratan, Iulian Gamureac, Președinte MoldRec, Larisa Bugaian, dr. hab, prof.univ., UTM.


La eveniment au participat cercetători științifici, cadre didactice, reprezentați ai autorităților centrale din țara noastră și România.  

Membrii echipei de proiect: dr. hab., Rodica Perciun., dr. Olga Timofei, dr. Viorica Popa  și dr. Victoria Iordachi au prezentat Studiul privind premisele de trecere la economia circulară a Republicii Moldova. Acest studiu a fost elaborat  în cadrul proiectului DEZVOLTAREA MECANISMULUI DE FORMARE A ECONOMIEI CIRCULARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA, făcându-se un accent pe perceperea populației țării privind managementul deșeurilor, situația actuală în domeniul gestiunii deșeurilor în cadrul întreprinderilor, identificarea problemelor și posibilele soluții privind managementul deșeurilor periculoase și în final,  s-a expus viziunea privind politicile și strategiile de trecere la economie circulară prin prisma experienței internaționale.

Evenimentul a prezentat un interes vădit atât pentru mediul academic, societatea civilă, cât și pentru mediul de afaceri. Prin numărul mare al participanților, putem menționa, că subiectul discutat este de o importanță primordială atât la nivel național, cât și la internațional.