Pagina principală » Lansarea publicaţiei trimestriale de analiză economică „Tendinţe în Economia Moldovei”

Lansarea publicaţiei trimestriale de analiză economică „Tendinţe în Economia Moldovei”
Vizualizări: 6598 / Publicat: 28-10-2013, 16:34 /

La 29 octombrie 2013, cu începere de la orele 10:00, în incinta complexului Summit Events & Conference Center, va avea loc lansarea celui de-al zecelea număr al publicaţiei Moldovan Economic Trends” (MET) – „Tendinţe în Economia Moldovei”.

Ediţia respectivă este dedicată analizei situaţiei socio-economice în ţară în prima jumătate a anului curent. Estimările de la începutul acestui an privind creşterea economiei naţionale s-au confirmat, iar prognozele actualizate sunt şi mai încurajatoare, toate acestea fiind în pofida conjuncturii încă fragile a mediului extern, dar şi a perturbărilor imprevizibile din anumite sectoare ale economiei naţionale. Astfel în cadrul acestei ediţii veţi putea găsi informaţii cu privire la:

  • Evoluţia principalelor sectoare ale economiei naţionale în prima jumătate a anului 2013 şi provocările sale de creştere;

  • Prognoza actualizată a Institutului Naţional de Cercetări Economice pentru anul 2013;

  • O notă de politici ce vizează dezvoltarea unui model bazat pe serii temporale şi estimarea evoluţiei PIB real trimestrial în Republica Moldova.

Publicaţia Tendinţe în Economia Moldovei este elaborată de Institutul Naţional de Cercetări Economice (INCE), cu sprijinul Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova.