Pagina principală » Complexul editorial » Noutăți CE » Populația Republicii Moldova la 30 de ani de independență: provocări principale și politici necesare

Populația Republicii Moldova la 30 de ani de independență: provocări principale și politici necesare
Vizualizări: 1935 / Publicat: 3-02-2022, 14:36 /

 

Populația Republicii Moldova la 30 de ani de independență: provocări principale și politici necesare

 

Populația Republicii Moldova la 30 de ani de independență: provocări principale și politici necesare / Olga Gagauz, Mariana Buciuceanu-Vrabie, Irina Pahomii [et al.]; coordonator: Olga Gagauz ; Institutul Naţional de Cercetări Economice, Centrul de Cercetări Demografice. – Chişinău : INCE, 2021. – 168 p. 


Lucrarea prezintă analiza comprehensivă a dinamicii populației Republicii Moldova ca stat independent în lumina tendințelor de dezvoltare socioeconomică în perioada 1991-2021. În lucrare sunt evidențiate schimbările importante în dinamica demografică, determinate atât de specificul procesului de tranziție demografică, cât și de transformările economice și sociale profunde. Sinteza evaluativă a unor politici publice majore din ultimele trei decenii este prezentată pentru a stabili contextul analizei actuale. Lucrarea integrează prognoza demografică pentru anii 2019-2040 în trei scenarii (scăzut, mediu și înalt) și se încheie cu un set de recomandări pentru factorii de decizie. Lucrarea este adresată ministerelor, administrației publice locale,  precum și cercetătorilor, studenților și altor persoane interesate.


Download: populauia-rm-la-30-de-ani-de-indepenu_pdf-reader.pdf [6.86 Mb] (copieri: 489)