Pagina principală » Noutăți și evenimente » INCE lanseaza al 16-a număr al publicaţiei „Tendinţe în Economia Moldovei” - “Moldovan Economic Trends” (MET)

INCE lanseaza al 16-a număr al publicaţiei „Tendinţe în Economia Moldovei” - “Moldovan Economic Trends” (MET)
Vizualizări: 8515 / Publicat: 22-04-2015, 10:58 /

Institutul Naţional de Cercetări Economice are deosebita plăcere de a Vă invita să participaţi la lansarea unui nou număr al publicaţiei „Tendinţe în Economia Moldovei” - “Moldovan Economic Trends” (MET), care se va desfăşura în incinta Sălii Roşii la Summit Events and Conference Centre (str. Tighina 49/3), la data de 23 aprilie 2015, cu începere de la orele 10:00 (agenda se anexează).

În cadrul evenimentului vor fi prezentate principalele tendinţe care au marcat activitatea social-economică în ţară  în anul 2014, inclusiv cele mai recente evoluţii. Tradiţional, la începutul fiecărui an, Institutul Naţional de Cercetări Economice supune atenţiei Dvs. prognozele preliminare privind evoluţia economiei naţionale în anul curent.

Situaţia incertă în Federaţia Rusă şi Ucraina, pe fundalul unor factori de risc interni au făcut mai dificil exerciţiul prognozării creşterii economice şi a altor indicatori macroeconomici în acest an. În contextul dat, au fost elaborate două scenarii de prognoză, optimist şi pesimist a căror rezultate vor fi prezentate în cadrul acestei întruniri.

La fel, cu acest prilej, vor fi prezentate două note de politici a căror tematică au o actualitate deosebită în contextul evoluţiilor curente ale economiei naţionale, în particular, în vederea asigurării unui acces mai larg al agenţilor economici autohtoni pe pieţele externe şi consolidarea gestiunii finanţelor publice.

 

Vom fi onoraţi de prezenţa Dvs. la acest eveniment!