Pagina principală » Noutăți și evenimente » Mese rotunde » MASA ROTUNDĂ ”COMPORTAMENTUL DURABIL – O PRIMĂ PREMISĂ DE TRANZIȚIE LA ECONOMIA CIRCULARĂ”

MASA ROTUNDĂ ”COMPORTAMENTUL DURABIL – O PRIMĂ PREMISĂ DE TRANZIȚIE LA ECONOMIA CIRCULARĂ”
Vizualizări: 1115 / Publicat: 18-12-2023, 08:31 /

Pe data de 11 decembrie 2023, ora 11:00, în format hibrid: local & online a avut loc masa rotundă cu genericul ”Comportamentul durabil – o primă premisă de tranziție la economia circulară”.


Evenimentul a fost organizat de Secția Cercetări Financiare și Monetare  din cadrul INCE al ASEM


Evenimentul reprezintă o parte componentă a implementării proiectului Program de Stat 20.80009.0807.22 DEZVOLTAREA MECANISMULUI DE FORMARE A ECONOMIEI CIRCULARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA.


Moderatorul evenimentului a fost Rodica Perciun, dr. habil., conf. cercet., director de proiect Program de Stat, care a relatat principalele rezultate științifice obținute în cadrul proiectului pe perioada 2020-2023.


Dna Olga GAGAUZ, dr. habil, conf. cercet., director INCE, în cuvântul de salut a accentuat semnificația tematicii și proiectului.


Masa rotundă s-a axat pe 2 rezultate științifice obținute în studiile empirice  efectuate.

  1. Studierea angajamentului consumatorilor din Republica Moldova în economia circulară prin prelungirea duratei de viață a produselor și adoptarea modelului de utilizare a acestora ca serviciu. Raportor Olga Timofei, dr., conf. univ. Prezentarea este accesibilă aici.
  2. Comportamentul durabil al mediului de afaceri. Studiu de caz: Cooperativele din R. Moldova. Raportor: Larisa Șavga, dr. hab., prof. univ., Victoria Iordachi, dr., conf. cercet. Prezentarea este accesibilă aici.

Masa rotundă a întrunit peste 30 de participanți, atât cu prezență fizică, cât și online.


MASA ROTUNDĂ  ”COMPORTAMENTUL DURABIL – O PRIMĂ PREMISĂ DE TRANZIȚIE LA ECONOMIA CIRCULARĂ”
MASA ROTUNDĂ  ”COMPORTAMENTUL DURABIL – O PRIMĂ PREMISĂ DE TRANZIȚIE LA ECONOMIA CIRCULARĂ”
MASA ROTUNDĂ  ”COMPORTAMENTUL DURABIL – O PRIMĂ PREMISĂ DE TRANZIȚIE LA ECONOMIA CIRCULARĂ”