Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » INCE lansează Observatorul Pieței Muncii Pentru Tineri

INCE lansează Observatorul Pieței Muncii Pentru Tineri
Vizualizări: 6915 / Publicat: 12-05-2017, 11:09 /

Institutului Național de Cercetări Economice i s-a revenit oportunitatea de a implementa Observatorul pieței muncii pentru tineri (OPMT), cu suportul Fondului Catalitici al Centrului Regional de la Istanbul și PNUD Moldova. Conducătorul proiectului este dna Olga Gagauz, dr. hab, vice director INCE.

Scopul OPMT este de a îmbunătăți disponibilitatea informațiilor privind piața muncii și a promova-facilita procesul de implementare a strategiilor și programelor naționale pentru reducerea ratei șomajului în rândul tinerilor și sporirea gradului lor de incluziune pe piața muncii.

OPMT va acorda un suport analitic instituțiilor de stat în monitorizarea situației pe piața forței de muncă și implementarea politicilor de integrare a tinerilor în câmpul muncii  prin furnizarea de informații, studii analitice, crearea bazelor de date, acordarea suportului tinerilor în dezvolatrea carierei profesionale etc.    

În dezvoltarea OPMT vor fi implicați experți naționali și internaționali, reprezentanții ministerelor, ANOFM, organizațiilor internaționale și societății civile.