Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Masa rotundă „TARIFELE DE COSTURI ACTUALIZATE (A. 2017) PRIVIND PRODUSELE AGRICOLE (FITOTEHNIE)”

Masa rotundă „TARIFELE DE COSTURI ACTUALIZATE (A. 2017) PRIVIND PRODUSELE AGRICOLE (FITOTEHNIE)”
Vizualizări: 7255 / Publicat: 12-06-2017, 12:28 /

La data de 8 iunie 2017, secția “Economie agro-alimentară și dezvoltare rurală“ din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice a organizat masa rotundă cu genericul “TARIFELE DE COSTURI ACTUALIZATE (A. 2017) PRIVIND PRODUSELE AGRICOLE (FITOTEHNIE)”.

Evenimentul a fost deschis de Dl Tudor Bajura, dr. hab., prof., coordonator de proiect, care a menționat despre importanța calculării  tarifelor de costuri, necesitatea elaborării acestora, precum și utilitatea tarifelor atât pentru sectorul public, cât și cel privat.

În continuare, Dl Andrei Romanciuc, cercetător științific INCE a prezentat costurile normate ale lucrărilor mecanizate în sectorul agrar, Dna Tatiana Iațișin, cercetător științific INCE, a prezentat tarifele actualizate de costuri privind culturile fitotehnice, iar Dl Tudor Bajura a pus accentul pe tarifele actualizate de costuri privind culturile horticole.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Universității Agrare de Stat din Moldova, precum și cercetători din cadrul secțiilor Institutului Național de Cercetări Economice.