Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Vizita colaboratorului INCE la seminarul din Beijing, China

Vizita colaboratorului INCE la seminarul din Beijing, China
Vizualizări: 3765 / Publicat: 11-10-2017, 12:31 /

În perioada 15-27 septembrie 2017, dna Corina Gribincea, dr., cercetător şt. (Secția Politici financiare și monetare) al INCE, a participat la seminarul “Small and Medium Enterprises Development and Capacity Building in Poverty Reduction of NGOs for Developing Countries,organizat de Centrul Internațional de Reducere a Sărăciei din Beijing, China și finanțat de Ministerul Comerțului Republicii Populare Chineze.

Seminarul a fost structurat în 4 părți: lecții tematice, studii de caz, schimb de experiență și  studii în teren. La seminar au participat 44 de participanți din 18 țări.

Pe parcursul lecțiilor, mai mulți experți relevanți din cadrul departamentelor guvernamentale chineze și al instituțiilor de cercetare au fost invitați să ofere o prezentare a modului cum IMM-urile din China și ONG-urile pot participa la reducerea sărăciei, de a analiza provocările cu care se confruntă China în acest domeniu și contramăsurile care trebuie luate.

Studiile de caz: Oficialii guvernului provinciilor și regiunilor autonome au fost invitați să prezinte proiectele specifice implementate de guvernele locale pentru a promova dezvoltarea IMM-urilor și a ONG-urilor.

Schimbul de experiență: reprezentanții țărilor participante relevante au prezentat situația implicării IMM-urilor și ONG-urilor țărilor respective în combaterea sărăciei, a politicilor de sprijinire a țărilor lor și a realizărilor din acest domeniu.

Vizitele de teren s-au petrecut în provincia chineză Yunnan. Acestea au cuprins mai multe proiecte locale de participare a IMM-urilor și ONG-urilor la reducerea sărăciei.

Ca finalitate, seminarul a avut scopul de a familiariza și de avea o mai bună înțelegere a situației de bază a IMM-urilor chineze și a participării ONG-urilor la reducerea sărăciei, inclusiv modul de participare, politicile guvernului de sprijin și experiența lor în reducerea sărăciei.