Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Vizita colaboratorului INCE la Simpozionul International “Belt and Road” for Think Tank Network Cooperation in Multi-countries, Harbin, China

Vizita colaboratorului INCE la Simpozionul International “Belt and Road” for Think Tank Network Cooperation in Multi-countries, Harbin, China
Vizualizări: 1607 / Publicat: 8-12-2017, 10:58 /

În perioada 24-27 noiembrie 2017, Dr.Gribincea Corina, cercetător științific în cadrul secției „Politici financiare și monetare”, a participat la simpozionul internațional “Belt and Road” for Think Tank Network Cooperation in Multi-countries, organizat de Școala de Management a Institutului Tehnologic din Harbin, Heilongjiang, China. Tematica simpozionului s-a adresat inițiativei  "O centură, un drum".

Simpozionul a reunit experți, profesori și cercetători din China, Europa Centrală și de Est pentru schimb de experiența, prin prezentarea tuturor aspectelor legate de inițiativa  "O centură, un drum". La simpozion au participat peste 15 participanți din Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Mongolia, Estonia, Lituania și peste 30 persoane din China.

Simpozionul s-a axat pe cinci subiecte:

1) Inițiativa "O centură, un drum" și acțiunea Chinei;

2) "Drumul de mătase din Europa Centrală și de Est" în cadrul inițiativei  "O centură, un drum";

3) Cum accelerează datele mari rețeaua inteligentă "Drumul de mătase din Europa Centrală și de Est";

4) Cultivarea talentelor în cadrul "Drumul de mătase din Europa Centrală și de Est";

5) Introducerea și schimbul de experiențe pe Programul de masterat "O centură, un drum".

Simpozionul a inclus prezentarea mai multor proiecte locale, inclusiv vizitarea sediului Televiziunii prin satelit HongKong din nord-estul Asiei.

În cadrul seminarului a fost susţinut un comunicat pe tema "One Belt, One Road: Opportunities for Moldovan-Chinese Economic cooperation".

Ca finalitate, a fost semnat o inițiativă comună de colaborare între participanți.