Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Sesiunea de instruire cu genericul „Funcţionalitatea Grupurilor de Acţiune Locală”

Sesiunea de instruire cu genericul „Funcţionalitatea Grupurilor de Acţiune Locală”
Vizualizări: 2134 / Publicat: 20-06-2018, 06:12 /


La data de 18 iunie 2018, Institutul Naţional de Cercetări Economice în colaborare cu Inspiro Consulting a organizat sesiunea de instruire cu genericul „Funcţionalitatea Grupurilor de Acţiune Locală” - activitate în cadrul proiectului internaţional “Let's Rock the Central, Eastern and Western Europe with Transnational Local Action Groups”, finanţat de Fondul Visegrad şi implementat de Institutul Naţional de Cercetări Economice.

Sesiunea de training a fost organizată în orașul Călărași și a întrunit reprezentanți ai Administraţiei Publice Locale (or. Călăraşi, comunele Sipoteni şi Nişcani), mediului de afaceri și societății civile.

Evenimentul a fost deschis de Dl Victor Ambroci, Vice-primar al orașului Călărași, care a menționat despre importanța instruirilor în contextul sporirii capacităților comunității din raionul Călărași, în scopul valorificării potențialului uman existent și dezvoltarea sustenabilă a localităților din cadrul raionului.

Sesiunea de training a fost condusă de Dna Jela Tvrdonova, reprezentant al Universităţii din Nitra, Slovacia, expert de talie internaţională cu o vastă experienţă în domeniul creării şi activităţii GAL-urilor, care a relatat despre experiența țărilor Visegrad, precum și a facilitat unele activități practice ce au permis identificarea părților interesate în crearea unui Grup de Acțiune Locală.

Scopul sesiunii de instruire a fost de a familiariza participanţii cu privire la funcţionalitatea GAL-urilor şi replicarea cunoștințelor obţinute în cadrul comunităţii (or. Călăraşi, comunele Sipoteni şi Nişcani).