Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Participarea colaboratorilor INCE la lucrările conferinței „Coalizarea concurenților în structuri comune pentru colaborări multiapsectuale”

Participarea colaboratorilor INCE la lucrările conferinței „Coalizarea concurenților în structuri comune pentru colaborări multiapsectuale”
Vizualizări: 2680 / Publicat: 25-04-2019, 09:54 /

La data de 24 aprilie 2019 Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor a organizat Conferința cu genericul „Coalizarea concurenților în structuri commune pentru colaborări multiaspectuale”, gazda evenimentului fiind Agenția de Investiții din Republica Moldova. Evenimentul a reunit reprezentanți din domeniul privat, public și academic cu scopul validării necesității coalizării tututor actorilor pentru colaborări multiapsectuale.  Reprezentant din partea Institutului Național de Cercetări Economice a fost dna Iordachi Victoria, dr., cercetător coordonator, care a prezentat raportul „Crearea și organizarea clusterelor: aspecte practice”. Prezentarea dnei Iordachi Victoria s-a axat pe explicarea proceselor de clustering, precum și metodologia de consituire a unui cluster, dar și practica țărilor străine în gestiunea activității acestor alianțe strategice. Rezultatele discuțiilor au arătat necesitatea cooperării tuturor actorilor în vederea promovării parteneriatelor și cooperărilor strategice pentru asigurarea dezvoltării economiei naționale.