Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Concursului Național ”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2019

Concursului Național ”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2019
Vizualizări: 3555 / Publicat: 12-06-2019, 11:11 /

La data de 7 iunie 2019, la Summit Event & Conference Center, s-a desfășurat cea de a VI-a ediție al Concursului Național ”Cel mai bun plan de afaceri”.

În acest an, la concurs au participat 88 de elevi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic: Şcoli Profesionale, Colegii şi Centre de Excelenţă din Republica Moldova, iar în etapa finală au ajuns 16 participanți, câștigători ai etapelor regionale. Planurile de afaceri, prezentate la concurs, au fost concepute în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”, în cadrul Proiectului „Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului și angajării în câmpul muncii” (MEEETA IV), în scopul de a promova spiritul antreprenorial în rândul elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar şi post secundar.

Cercetătorul Institutului Național de Cercetări Economice, Dna Veverița Valentina, dr., conf.universitar a participat în calitate de expert la evaluarea planurilor de afaceri prezentate la concurs în componența comisiei de evaluare, care, a inclus, de asemenea, și specialiști în domeniu, antreprenori, reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării și asociațiilor de afaceri.

Câștigători ai Concursului în a.2019 au devenit: locul I - Victoria Petcova de la Școala profesională din Căușeni cu proiectul „Atelier de coasere a iei și cămășilor tradiționale stilizate”; locul II a fost obținut de către Valeria Vătămanu, Școala profesională nr.5 din Chișinău, cu ideea de afacere „Producerea marmeladei în asortiment”, locul III i-a revenit Danielei Boreț, Școala profesională nr.5 din Chișinău, cu proiectul „Producerea biscuiților personalizați”. Iar premiul cel mare a fost revendicat de către Ceban Ecaterina, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, care visează să lanseze un post de radio exclusiv pentru copii.