Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Participarea la atelierul de lucru „Modernizarea programului de master ”Administrarea afacerilor prin consolidarea abilităților antreprenoriale și digitale” (ASEM)

Participarea la atelierul de lucru „Modernizarea programului de master ”Administrarea afacerilor prin consolidarea abilităților antreprenoriale și digitale” (ASEM)
Vizualizări: 3200 / Publicat: 12-12-2019, 12:00 /

 

Participarea la atelierul de lucru „Modernizarea programului de master ”Administrarea afacerilor prin consolidarea abilităților antreprenoriale și digitale” (ASEM)

La 5 decembrie 2019 Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea de Business şi Administrarea Afacerilor a organizat evenimentul multiplicare și atelier de lucru „Modernizarea programului de master ”Administrarea Afacerilor prin consolidarea abilităților antreprenoriale și digitale” în cadrul Proiectului ReSTART ”Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in Moldova”. În cadrul primei părți a sesiunii, destinate formării competențelor antreprenoriale în rândul studenților, studenții și masteranzii s-au întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri, ai instituțiilor de susținere a afacerilor, precum și ai serviciului fiscal în scopul familiarizării lor cu posibilitățile și oportunitățile, legate de lansarea și dezvoltarea afacerilor pentru tineri în Republica Moldova. Partea a doua a evenimentului - atelier de lucru – a fost destinată schimbului de experiență dintre cadrele didactice, cercetătorii și reprezentanții mediului de afaceri în scopul elaborării propunerilor pentru modernizarea programului de master ”Administrarea Afacerilor”.

 

Cercetătorul Institutului Național de Cercetări Economice dr. Vinogradova Natalia a fost invitat pentru participare la atelierul de lucru cu raport „Educația antreprenorială în cadrul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova”. Raportul a fost bazat pe rezultatele cercetării, realizate de cercetătorii secției „Cercetări în antreprenoriat” a INCE în anul 2019 în cadrul proiectului instituţional: “Îmbunătățirea posibilităților de implicare a tinerilor în activitățile antreprenoriale în Republica Moldova” (director de proiect – dr.hab., conf.cercet. Elena Aculai). Rezultatele și concluziile cercetării se bazează pe chestionarea tinerilor – studenți, masteranzi și doctoranzi ai instituțiilor de învățământ superior și elevi ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic, care au studiat disciplina cu privire la bazele antreprenoriatului.