Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Webinar comun organizat de INCE în parteneriat cu Universitatea de Turism și Management din Azerbaidjan

Webinar comun organizat de INCE în parteneriat cu Universitatea de Turism și Management din Azerbaidjan
Vizualizări: 2322 / Publicat: 5-03-2020, 12:53 /


La data de 21 februarie 2020, secția “Cercetări sociale și nivelul de trai” împreună cu secția “Politici financiare și monetare” din cadrul INCE a organizat un webinar internațional intitulat ”Экономический рост в условиях глобализации и приоритетных направлений предпринимательства” în parteneriat cu Universitatea de Turism și Management din Azerbaidjan (orașul Baku).

Scopul webinar-ului s-a axat pe schimbul de cunoștințe între instituțiile din domeniul educației și științei în vederea colaborării interinstituționale internaționale în proiecte comune, la care au participat reprezentanți din 5 țări: Moldova, Bulgaria (două instituții), Azerbaidjan, Ucraina, România. Limbele de lucru au fost rusa și engleză.

Moderatorul webinar-ului din partea INCE a fost Dr. Tatiana Colesnicova, iar din partea Azerbaidjanului - Dr. Elmira Qocayeva. La evenimentul dat au participat reprezentanți din cadrul INCE, BRTȘ, IMI ”Vladimir Andrunachievici” și din alte institute de cercetare.

Tematica prezentărilor (Moldova):

-          Rojco A., dr., conf. cercet. „Экономическая доступность продуктов питания: система показателей и их оценка”

-          Ciobanu M., drd., cercet., Colesnicova T. dr., conf. cercet. „Perception of Moldovan employees on gender equality issues at the workplace”

-          Gutium M., cercet. șt. „Развитие информационных технологий в Республике Молдова”

-          Gribincea C., dr. „Clustering as a process of economic and cross – cultural efficiency in tourism of the Republic of Moldova”

-          Iațișin T., drd., cercet. șt. „Тенденции винного туризма в Республике Молдова”

-          Gutium T., drd., cercet. șt. “Менеджмент оценки конкурентоспособности товаров”