Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Vizita delegaţiei IEFS la Institutul Naţional de Cercetări Economice din România în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, 2010

Vizita delegaţiei IEFS la Institutul Naţional de Cercetări Economice din România în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, 2010
Vizualizări: 10566 / Publicat: 18-11-2010, 21:18 /


În perioada 28 septembrie – 1 octombrie, 2010, conducerea Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică împreună cu o delegaţie, a efectuat o vizită de lucru la Institutul Naţionalde Cercetări în Economie (INCE) din România.

În cadrul vizitei s-au stabilit relaţii de colaborare cu următoarele institute: Institutul de Economie Agrară, Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare, Institutul de Prognoză Economică, Institutul de Economie Naţională, Centrul de Informare şi Documentare România – OECD,  Centrul de Informare şi Documentare Economică.

În urma vizitei întreprinse, s-a decis de a semna un memorandum de colaborare între INCE şi IEFS care va fi axat pe studii, teme de cercetare şi ediţii comune.

Institutul de Prognoză Economică are o revistă de însemnătate internaţională - „Romanian Journal for Economic Forecasting”  fiind parte a "ISI - Thomson Scientific Master Journal List"  cu care cercetătorii ştiinţifici din cadrul IEFS ar putea colabora şi propune materiale spre publicaţie.

La fel, în urma vizitei s-a ajuns la înţelegerea ca colaboratorii IEFS să poată beneficia de un suport informaţional în cadrul cercetărilor efectuate. În acest scop vor fi disponibile resursele Centrului de Informare şi Documentare România – OECD, care este unicul centru de documentare în afara ţărilor OECD.

În acelaşi scop, au fost întreprinse două vizite la Banca Naţională a României, prima pe 28 septembrie la lansarea cărţii d-lui Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR şi a doua vizită a fost cu ocazia participării la conferinţa organizată de BNR, Bucureşti, 30 septembrie 2010 „Coordonate de actualitate ale restructurării economiei româneşti” cu ocazia împlinirii a 130 ani de la fondare, la care au fost discutate probleme ce ţin de politica fiscală a României.