Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Institutul Național de Cercetări Economice a participat la cea de-a 4-a Adunare Regională a EU4Environment de la Paris, Franța

Institutul Național de Cercetări Economice a participat la cea de-a 4-a Adunare Regională a EU4Environment de la Paris, Franța
Vizualizări: 867 / Publicat: 29-09-2022, 08:43 /

În perioada 22-23 septembrie 2022, a avut loc cea de-a 4-a Adunare Regională a Acțiunii „Uniunea Europeană pentru Mediu“ (EU4Environment), Program finanțat de Uniunea Europeană care are drept scop ecologizarea economiilor în șase țări ale Parteneriatului Estic.

Pentru a participa la lucrări, din partea INCE a fost invitată dna Rodica Perciun dr., hab., prof. univ, coordonatoare a Proiectului programului de stat 20.80009.0807.22 Dezvoltarea mecanismului de formare a economiei circulare în Republica Moldova.

Evenimentul a avut drept obiectiv evaluarea implementării Programului EU4Environment, prezentarea principalelor realizări, revizuirea și actualizarea planurilor de lucru pe țară și regiune pentru perioada 2022-2023, metodologiei de implementare și a strategiei de comunicare.

În cadrul acestuia au fost întruniți peste 70 de participanți, factori de decizie din Republica Moldova și alte state din Parteneriatul Estic, Coordonatorii Naționali de Acțiune, reprezentanți ai Comisiei Europene, statelor membre ale UE, ai societății civile și al partenerilor de implementare a Programului EU4Environment (OCDE, UNECE, UNEP, UNIDO și Banca Mondială).