Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Eveniment de informare a copiilor preșcolari din Grădinița-creșă nr. 193 „Izvoraș” din orașul Vatra cu privire la regulile sortării deșeurilor

Eveniment de informare a copiilor preșcolari din Grădinița-creșă nr. 193 „Izvoraș” din orașul Vatra cu privire la regulile sortării deșeurilor
Vizualizări: 1171 / Publicat: 20-10-2022, 12:50 /

 


Un alt eveniment de informare a copiilor preșcolari - de această dată din Grădinița-creșă nr. 193 „Izvoraș” din orașul Vatra. Copiii au audiat povestea ecologică „Povestea sticluței Bidi” și au învățat regulile sortării deșeurilor. Copii au rămas impresionați de posibilitățile reciclării și reutilizării multor obiecte și au perceput care este impactul creșterii cantității deșeurilor care ajung la groapa de gunoi asupra mediului înconjurător.

În Republica Moldova colectarea separată a deșeurilor solide/menajere nu se realizează în multe localități din mediu rural și urban și sunt transportate în amestec la gunoiștile din localități. Astfel, multe materiale reciclabile și utile sunt depozitate împreună cu cele nereciclabile, astfel pierzându-se o mare parte a potențialului lor util (hârtie, sticlă, metale, materiale plastice). Fiind amestecate și contaminate din punct de vedere chimic și biologic, recuperarea lor este dificilă.

Acest eveniment de informare face parte din cadrul Campaniei de promovare a comportamentelor prietenoase mediului și de informare a populației cu privire la principiile economiei circulare, inițiate de membrii echipei de cercetare din cadrul Programului de stat 20.80009.0807.22 Dezvoltarea mecanismului de formare a economiei circulare în Republica Moldova.

Aducem sincere mulțumiri primarului orașului Vatra, Dlui Denis Dănilă și directoarei instituției preșcolare, dnei Panuță Stela, pentru colaborare și asistență.