Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Renumitul economist Leszek Balcerowicz a vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei

Renumitul economist Leszek Balcerowicz a vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei
Vizualizări: 9631 / Publicat: 18-11-2010, 22:58 /


La initiativa Academiei de Stiinte a Moldovei si a prim-ministrului Vlad Filat, în perioada de 6-7 noiembrie curent, s-a aflat pentru prima data în Republica Moldova profesorul Leszek Balcerowicz (n. 1947), ex-viceprim-ministru si ministru al finantelor al Republicii Polone, unul din rarii politicieni si economisti din Europa de Est, care are la activ succese majore, unanim recunoscute în lume. În cadrul acestei vizite de lucru, înaltul oaspete polonez a avut întrevederi cu conducerea tarii si cu reprezentanti ai comunitatii stiintifice.

În cadrul sedintei de lucru cu genericul „Criza financiara si scenarii post criza” ce s-a desfasurat în incinta Academiei de Stiinte, economistul a prezentat experienta Poloniei de depasire a crizei mondiale, precum si a raspuns la numeroase întrebari din partea publicului prezent.

 

În a doua parte a zilei,  Prof. Balcerowicz a participat la o Masa rotunda organizata de catre Institutul de Economie, finante si statistica în comun cu Academia de studii economice din Moldova, cu genericul „Transformari dupa socialism într-o perspectiva comparativa”. 
La finele acestui eveniment Dlui Profesor Leszek Balcerowicz i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al ASEM-ului.