Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Conferinţa Internaţională ştiinţifico-practică „Activitatea de evaluare: realizări şi perspective de dezvoltare”

Conferinţa Internaţională ştiinţifico-practică „Activitatea de evaluare: realizări şi perspective de dezvoltare”
Vizualizări: 6509 / Publicat: 24-05-2012, 10:16 /

     În perioada 7-8 iunie 2012, cu începere de la orele 10.00, în incinta Hotelului Jolly Alon, Institutul de Economie, Finanţe şi Statistică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei în colaborare cu Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova organizează Conferinţa Internaţională ştiinţifico-practică la tema „Activitatea de evaluare: realizări şi perspective de dezvoltare”.


     Scopul conferinţei îl reprezintă evidenţierea celei mai bune practici internaţionale în domeniul evaluării, situaţia actuală şi perspectivele de dezvoltare a activităţii de evaluare, îmbunătăţirea metodologiei de evaluare în scopuri speciale, inclusiv pentru creditarea ipotecară, aplicarea standardelor Europene şi Internaţionale în condiţiile Republicii Moldova.

 

Principalele teme ale conferinţei se vor axa pe următoarele aspecte:

  1. Evaluarea bunurilor imobile în scopul impozitării – situaţia actuală, eficienţa. Perspective de dezvoltare.
  2. Asigurarea informaţională a participanţilor pe piaţa imobiliară. Crearea bazei de date unice privind tranzacţiile cu bunurile imobile.
  3. Evaluarea patrimoniului în scopul creditării ipotecare şi în scopul asigurării.
  4. Aspectele metodologice şi organizatorice de dezvoltare a activităţii de evaluare.
  5. Evaluarea mijloacelor de transport, utilajului. Particularităţile evaluării loturilor de teren.
  6. Particularităţile evaluării bunurilor imobile cu destinaţie specială, obiectelor de infrastructura inginerească.

 

    În cadrul lucrărilor conferinţei vor participa reprezentanţi ai mediului academic şi economic atât din Republica Moldova, cât şi de peste hotare (Lituania, Letonia, Republica Belarus, Suedia, Romania, Azerbaidjan, etc.).


    Termenul limită de prezentare a cererii pentru participare, precum şi denumirea raportului sau articolului este 25 mai 2012. Rapoartele sau articolele (în cazul existenţei lor) se prezintă în variantă electronică până la data de 01.06.2012 către Comitetul Organizatoric. La articolul prezentat este necesar de anexat încheierea expertului privind posibilitatea publicării.

Taxa de participare constituie 1600 lei.

 

     Pentru informaţii adiţionale, contactaţi-ne la numărul de telefon: +373 22 88 12 52; + 373 22 88 12 60  sau la adresa de e-mail: buzu@agency.cadastre.md


Download:

ro programa-ro.doc [73 Kb] (copieri: 1472)

ru ibiib-ru.doc [65.5 Kb] (copieri: 1707)

en programme-eng-1.doc [79.5 Kb] (copieri: 2105)