Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Experţi USAID în vizită la IEFS

Experţi USAID în vizită la IEFS
Vizualizări: 9199 / Publicat: 19-07-2012, 09:24 /


În data de 18 iulie, curent, în cadrul Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică (IEFS) a fost efectuată o vizită a experţilor Dl. John Yates (Director, Chemonics) şi Dna. Lisa Gihring (Directoare pe Comunicare Strategica a Proiectului BRITE) de la Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţionlă (USAID).

 

La întrevederea cu experţii USAID au participat cercetătorii ştiinţifici şi conducerea IEFS, la care au prezentat informaţii ce relatează activitatea instituţiei precum şi potenţiala colaborare în calitate de parteneri locali în domeniul de interes comun.

 

De asemenea, experţii USAID şi-au exprimat ferma poziţie vizând calitatea înaltă şi complexitatea studiilor efectuate de către cercetătorii ştiinţifici ai IEFS, precum şi importanţa diseminării acestora la mai multe nivele, un exemplu relevant fiind elaborarea studiului „Tendinţe în Economia Moldovei” (MET) , care de fiecare dată trezeşte interes atât din partea auditoriului autohton cît şi a reprezentanţilor străini în Republica Moldova.

 

La finele întrevederii au fost trasate cîteva direcţii concrete având vectorul orientat spre o colaborare mai strânsă între IEFS şi reprezentanţii organizaţiilor străine în RM, întru îmbunătăţirea transparenţei şi calităţii cercetărilor elaborate.