Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » Prima reuniune în cadrul proiectului „Introducerea standardelor UE în Moldova: spre un nou model de cooperare şi planificare”.

Prima reuniune în cadrul proiectului „Introducerea standardelor UE în Moldova: spre un nou model de cooperare şi planificare”.
Vizualizări: 9990 / Publicat: 20-03-2014, 08:50 /

La 21 martie, 2013, cu începre de la orele 10:00, Institutul Național de Cercetări Economice va organiza prima reuniune în cadrul proiectului „Introducerea standardelor UE în Moldova: spre un nou model de cooperare şi planificare”.

Scopul principal al reuniunii este de a crea o platformă durabilă de cooperare între partenerii din cadrul proiectului și de a elabora matricea responsabilităţilor fiecărui partener. În cadrul evenimentului va avea loc o scurtă prezentare a proiectului, iar ulterior vor fi discutate aspectele de cooperare și planificare în țările V4: cadrul de reglementare, principalele instrumente și cele mai bune practici privind cooperarea și planificarea în fiecare țară.

În cadrul reuniunii vor participa reprezentanţii următoarelor instituţii: Institutul Național de Cercetări Economice, Inspiro Consulting LLC, Universitatea Szent Istvan, Universitatea Slovacă de Agricultură, Universitatea din Boemia de Sud, Forumul Mișcării Europene, USAID.

Proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea regională prin creşterea capacităţii de guvernare a administraţiei publice şi competenţele instituţiilor responsabile de dezvoltare în Republica Moldova.

Obiectivul poiectului rezidă în consolidarea procesului de auto-guvernare şi democraţia locală, bunele practici de management în administraţia locală în concordanţă cu  statele cu experienţă din Grupul V4. Scopul proiectului, de asemenea, constă şi în  consolidarea cooperării între reprezentanţii administraţiei publice locale dintre Republica Moldova şi  ţările V4.