Pagina principală » Noutăți și evenimente » Noutati » CURSUL DE APLICARE A METODELOR AVANSATE DE ANALIZĂ DEMOGRAFICĂ

CURSUL DE APLICARE A METODELOR AVANSATE DE ANALIZĂ DEMOGRAFICĂ
Vizualizări: 9511 / Publicat: 26-09-2014, 12:15 /

 

CURSUL DE APLICARE A METODELOR AVANSATE DE ANALIZĂ DEMOGRAFICĂ

 

În perioada 15-20 septembrie 2014 la Institutul Naţional de Cercetări Economice al AŞM s-a desfăşurat cursul de instruire în domeniul de aplicare a metodelor demografice avansate în procesul de cercetare, condus de experţii internaţionali dr. Dmitrii Jdanov şi dr. Domantas Jasilionis de la Institutul de Cercetări Demografice Max Planck (Germania, Rostock). Beneficiarii cursului au fost cercetătorii ştiinţifici din cadrul Centrului de Cercetări Demografice al INCE.

 Programul realizat prezintă o parte componentă a curriculumului Şcolii europene în demografie, fiind bazat pe metodologia bazelor de date internaţionale Human Mortality Database (HMD)şi Human Fertility Database (HFD), şi având o importanţă deosebită prin oferirea posibilităţii de a include ulterior datele pentru Republica Moldova în HMD şi HFD, precum şi conectarea la proiectele internaţionale. D.Jdanov şi D.Jasilionis sunt autorii unor metode de analiză demografică, ceea ce în mare parte asigură succesul însuşirii programului propus.

Cursul a fost organizat cu suportul financiar acordat de Fondul ONU pentru populaţie (UNFPA) pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale Centrului de Cercetări Demografice.